FEWS – INTO RED

 

Wat krijg je als muzikanten uit Engeland, Amerika en Zweden gaan samenwerken? Het antwoord op deze vraag is ‘FEWS’, een punk- en grungemuziek spelend kwartet rond Frederick Rundqvist, David Lomelino, Jay Clifton en Rasmus Andersson. Uit de oplijsting van deze namen kunt u allicht ook wel de geografische origine van deze bandleden opmaken.

In 2016 verscheen het debuutalbum van ‘FEWS’ onder de titel “Means” en het was toen al meteen duidelijk dat de scheurende gitaarklanken het geluid van deze formatie zouden gaan domineren. Dat vermoeden wordt nu eigenlijk definitief bevestigd door de release van hun tweede plaat “Into Red” en de video van het over de Amsterdamse concertzaal handelende nummer “Paradiso” dat als eerste single uit de plaat werd getrokken.

Wij kozen voor de video van het nummer “More Than Ever” om u met ‘FEWS’ en hun sound kennis te laten maken. Die song is één van de tien tracks op “Into Red”, het album dat in het Zweedse Malmö werd opgenomen met Joakim Lindberg als producer, een man die eerder ook al de productie van albums van de formaties ‘Hater’ en ‘Nightmen’ voor zijn rekening heeft genomen.

Zoals u uit de twee reeds vermelde video’s kunt afleiden gaat het op de nummers van ‘Fews’ steeds stevig vooruit, alhoewel er soms ook wel wat relatief rustigere momenten in de tracklijst werden opgenomen, bijvoorbeeld met de steeds meer aanzwellende albumopener “Quiet” of met de songs “Suppose”, “97” en slotnummer “Fiction”.

Maar bij de meeste andere songs gaat de beuk er keihard in. Daar zijn naast “Paradiso” en “More Than Ever” nummers als “Limits”, “Business Man”, “Anything Else” en “Over” de dynamische voorbeelden van. We twijfelen er dan ook niet aan dat ‘Fews’ tijdens hun live optredens weinig moeite dient te doen om het aanwezige publiek aan het dansen te krijgen, tenminste als dat aan de luide klanken van de door gitaren en elektronica gedomineerde powerpunk- en grungemuziek die de band speelt kan weerstaan.

(valsam)

 

 16 maart 2019: Vera, Groningen, NL
17 maart 2019: V11, Rotterdam, NL
22 maart 2019: AB Club, Brussel, BE

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: PIAS Recordings

video